Kemijärven Pallo -55 on kemijärveläinen juniorijalkapalloon keskittyvä seura. Seura on perustettu 1955 Isokylän Pallo-Pojat (IPP) nimellä. Vuonna 1998 päätettiin nimenvaihdosta jolloin IPP nimi muutettiin Kemijärven Pallo -55:ksi eli tunnetaan lyhemmin nimellä KP-55.

Kemijärven Pallo -55 on panostanut viimevuosina joukkueidensa valmennuksen laadun parantamiseen ja toiminnan kokonaisvaltaiseen ja nousujohteiseen kehittämiseen. Tämä on osoitettavasti johtanut harrastajamäärien, sekä koulutettujen ohjaajien että valmentajien määrän lisääntymiseen. Tämä taas mahdollistaa entistä paremman mahdollisuuden harrastaa lajiamme ja näin ollen vahvistaa seuramme kykyä toimia tulevaisuudessa enenemässä määrin itsenäisesti lasten ja nuorten liikuttajana, sekä seuramme kykyä pitää harrastuskustannukset tulevaisuudessakin matalalla tasolla

Seurassamme tällä hetkellä pelaa noin 150 lasta ja nuorta. Seuran juniorijoukkueet pelaavat ikäluokissa Pojat C14 (02-03 synt.), Tytöt C14 (03-04 synt.), Pojat D13 (04-05 synt.), Pojat E11 (06-07 synt.), Tytöt E11 (06-07 synt.) P ja T F8 (08-09) sekä pienimpien nappuloiden Pallokerho. Miesten edustusjoukkue on koottu 98-00 syntyneistä nuorista vahvistettuna muutamalla aikuispelaajalla. Naisten joukkue aloitti toimintansa heinäkuussa 2015. Nyt siinä on 19 pelaajaa, joista suurin osa seuran junioripelaajien äitejä. Tavoitteena on mahdollistaa tavallisille kemijärveläisille naisille jalkapallon harrastaminen mukavassa seurassa. Joukkueen vakiinnuttaminen on meille tärkeää. Haluamme kehittää seuraamme perhejalkapalloilun suuntaan, jossa kokonaiset perheet ovat toiminnassa mukana. Naisjoukkueesta myös löytyy koko ajan uusia aktiivisia toimijoita juniorijoukkueiden taustajoukkoihin.

Tunnustuksena tästä seuran toimintojen jatkuvasta kehittämisestä, Kemijärven Pallo -55 valittiinkin vuonna 2016 Palloliiton Pohjois-Suomen piirin Vuoden kouluttajaksi.

Kemijärven kaupunki ja kemijärveläiset yritykset tukevat ja panostavat kemijärveläisten harrastusmahdollisuuksiin kiitettävästi. Seuramme puolestaan omaa vahvan motivaation kehittää toimintaamme palvelemaan paitsi Kemijärveä myös Itä-Lapin aluetta laajemminkin. Haluamme myös tulla seudullamme nähdyksi ja kuulluksi, sekä osoittaa, että Kemijärvellä on tarjolla edelleen leveällä rintamalla erittäin aktiivista ja laadukasta juniorijalkapallotoimintaa, joka liikuttaa niin nuoria tyttöjä ja poikia, kuin aikuisiakin.