Talviharjoitukset käynnistyivät Liikuntahallilla


KP:n P04, P06 ja P02 joukkueiden pelaajille tarkoitetut talviharjoitukset käynnistyivät Liikuntahallilla 11.11. tänään. Mukana harjoituksissa oli yhteensä kymmenen pelaajaa ikävuosien 2002 ja 2006 välilltä. Pelajilla oli alla muutaman viikon tauko harjoittelusta, mutta se ei juurikaan tekemisessä näkynyt. Valmentajat Olli Malmivaara, Aapo Korkalo, Atte Mulari ja Juho Vuoni olivat valmistelleet pelaajille sopivasti fysiikka- ja taitoharjoittelua yhdistelevän harjoituksen, joka pisti pelaajat lujille.

Jatkossa näiden kolmen joukkueen yhdistelmäharjoitukset pidetään joka keskiviikko kello 19:00-20:30 ja lauantaina kello 11:00-13:00 siihen saakka kunnes siirrymme keväällä ulos harjoittelemaan.

Talvikauden aikana tullaan harjoittelun lisäksi osallistumaan mahdollisuuksien mukaan 1-2 turnaukseen ja pelaamaan harjoituspelejä, mikäli osallistuvien pelaajien määrä sen mahdollistaa. Harjoituspelien osalta yhteistyötä on alustavasti viritetty Santa Clausin kanssa, sekä KiPs:n 04-06 joukkueen kanssa.

Valmennuspäällikkö Aapo Korkalo on laatinut talvikaudelle harjoitussuunnitelman johon yksittäisten harjoitusten sisältö perustuu. Harjoitukset vetävä valmentaja suunnittelee itse oman harjoituksensa etukäteen. Jokainen harjoituskerta sisältää taito- ja fysiikkaosuuden. Fysiikkaharjoitusten osalta suunnitelma perustuu Mikael Stöckelin laatimaan ohjeistukseen. Lauantain vuorolla taitoharjoittelu on peli painotteista.

Jos ryhmässä on mukana useampia maalivahtina pelaavia tai maalivahdiksi haluavia, voimme järjestää erillistä harjoittelua maalivahdeille.

Pelaajille tullaan tekemään testit talvikauden alussa, keskellä ja lopussa jotta näemme miten harjoittelun avulla on pelaajien taitoja ja fyysisiä ominaisuuksia saatu kehitettyä. Valmennuksessa tullaan taitovalmennuksen osalta keskittymään seuraaviin asioihin: Pelaajien yksilötaito; pallonkäsittely, laukaus, syöttäminen jne.Lisäksi muitakin pelaamista tukevia taitoja tullaan harjoittelemaan mutta halliolosuhteiden myötä taitoharjoittelun pääpaino on näissä jalkapallon perustaidoissa