Uutiset

KP-55 edustus voittoon kauden kotiavauksessaan

Share |
29.05.2017

KP-55 - Kontio/PaPa - RAPORTTI

Ottelu käynnistyi molemmilta joukkueilta hieman verkkaisissa merkeissä ja näytti siltä ettei kumpikaan halunnut lähteä heti tekemään hyökkäyspään aloitetta. Tunnustelevan alun jälkeen KP-55 otti itselleen pientä hallintaa. Syöttöpeli lähti kulkemaan ja Kontio/PaPa joutuikin hieman peruuttelemaan omalle kenttäpuoliskolleen, jossa peli pääsääntöisesti pyörikin. Vieraat pääsivät kuitenkin välillä teräviin ja vaarallisiin vastahyökkäyksiin heti kun vähänkin siihen annettiin mahdollisuutta. 
Peliä oli pelattu reilu 10 minuuttia kun vieraiden nopea vastahyökkäys tuotti tulosta. Hyökkäyspään oikealta sivustalta annettiin kova ja matala keskitys rangaistusalueen sisälle, josta Kontio/PaPan Petri Ritatörmä pääsi ohjaamaan puolivolleystä kieltämättä nätisti ohi kotijoukkueen maalivahdin Sergei Alexeevin ja tilanne oli 0-1. Tästä ei kotijoukkue kuitenkaan hätkähtänyt vaan jatkoi syöttöpeliään ja paine pysyi jälleen Kontio/PaPan päädyssä. Pelin 18.minuutilla KP:n hienon syöttökuvion päätteeksi Juha Taipale pääsi laukomaan palloa kohti maalia. Laukaus muutti suuntaa vetoa estämään tulleesta puolustajasta ja pallo kaarsi vieraiden maalivahdin yli vastustamattomasti maaliverkkoihin ja tilanne oli 1-1. Pelin painopiste pysyi tämän jäkeenkin edelleen vieraiden päädyssä. Pallo pyöri rangaistusalueen rajalla jossa oli vierasjoukkueen puolustuksella pieni häslinkitilanne ja pallo ajautui lopulta Eetu Soppelalle, joka pienen sivuliikkeen jälkeen lähetti painavan pommin lähes keskelle maalia ja tilanteeksi 2-1. Tämän jälkeen pelin painopiste tasoittui ja pelissä seilattiin pitkän tovin päästä päähän. KP:n syöttöpeli vähän herpaantui ja tuli huonoja ratkaisuja ja kantapääkikkoja vastustajille. Pelin 38.minuutilla KP kuitenkin katkaisi Kontion/PaPan kuljettelut keskikentältä ja lähti nopeaan vastahyökkäykseen. Tapio Hartikainen laittoi lopulta pystyjuoksuun Joona Kortelaiselle ja joka pisti maalivahdin vipuun sivusiirrolla ja siitä pallon helposti tyhjiin ja oltiin jo tilanteessa 3-1. 
Tämän jälkeen taisi kotijoukkue pitää tilannetta hyvänä ja antoi pallonhallinan vieraille. Kotijoukkue jäi hieman makaamaan omalle alueelle, liike loppui ja syötöt karkailivat hermostuneesti. Vieraat painoivat erän loppupuoliskon KP:n alueelle ja saivat luotua useita vaarallisia tilanteita. Lopulta vieraat pääsivätkin ottelun 43. minuutilla kaventamaan tilanteeksi 3-2. Tilannetta edelsi vieraiden kulmapotku, johon KP:n maalivahti pääsi käsineen väliin torjuen pallon ulos rankkarialueen ulkopuolelle. Pallo tuli suoraan Kontio/PaPan parhaimmistoon kuuluneelle Petteri Pellikalle, joka palautti pääpuskulla pallon ylärimaan ja jäi siitä pomppimaan viivalle ja Sergein hyppysiin. Avustava erotuomari oli kuitenkin valmiina viivalla kuten kuului ja näki tilanteessa pallon käyneen maalissa. Pallo vietiin keskipisteelle ja peli jatkui. Erän loppuun Juha Taipale kiskaisi pallon vielä ylärimaan. Näin lähdettiin puoliajalle tilanteessa 3-2.

Toisen erän alku oli lähes toisinto ensimmäisen erän alusta. Tunnustelevaa ja varovaista hapuilua puolin ja toisin. Kotijoukkue sai taas juonesta kiinni ja tilanteita aikaiseksi. Pelin 55. minuutilla Eetu Soppela löysi keskialueella tehdyn katkon jälkeen juoksupallolla Joona Kortelaisen, joka vaivoin saatiin pysäytettyä. Pallo tipautettiin takaa tulevalle Juha Taipaleelle joka laittoi etuviistoon takatolpan tuntumaan tulevalle Tapio Hartikaiselle ja tämä niittasi pallon ohi vieraiden maalivahdin tilanteeksi 4-2. KP:llä olikin tämän jälkeen useita paikkoja tehdä lopullinen niitti ottelulle, mutta niin vain laukaukset viuhuivat tolppia nuollen ohi.

Ilman vaihtopelaajia pelannut KP-55 näytti alkavan peesaamaan tilannetta vai alkoikohan väsymyskin jo tuntua pohkeissa, kun kenttäryhmittymä venyi lähes koko kentän mittaiseksi. Puolustuksen ja hyökkäyksen välinen matka kasvoi suureksi ja näin jäi keskikenttäkin hieman pulaan. Kontio/PaPa otti ja käytti tulleen tilan hyödykseen ja loi koko ajan vaarallisia tilanteita, voittamalla kaksinkamppailut lähes 100-0 ja juoksuttamalla hieman väsyneemmän oloista kotijoukkuetta. Lopulta vieraat saivatkin palkinnon pitkästä painostuksestaan ja ajassa 75 minuuttia Kontio/PaPan Teppo Kangas kavensi tilanteeksi 4-3. Pari kertaa vieraat saivat vielä pallon jo maaliviivalle josta KP:n puolustajat viime hetkellä pallon pelastivat. Onneksi vieraiden lapikhaat eivät olleet vielä oikeassa kulmassa, laukaukset viuhuivat reilusti ohi maalin ja tämän lähemmäksi he eivät enää päässeet. Tällä mentiinkin pelin loppuun saakka ja ottelu päättyi numeroihin 4-3.

Kotijoukkueen pelaajista voisi nostattaa esiin Jukka Pöyliön ja Joona Kortelaisen, joiden loputonta koko pelin ajan kestävää työmoraalia oli mukava katsella.

03.09.2017Otteluraportti: Kontio/PaPa - KP-55
02.08.2017Otteluraportti: KP-55 - ToTa
27.07.2017Otteluraportti: KP-55 - Roi Utd
23.07.2017KP-55 kotivoittoon
16.07.2017Otteluraportti: Kontio/PaPa - KP-55
10.07.2017Otteluraportti: KemPa - KP-55
30.06.2017PELIPÄIVÄ
13.06.2017Oteluraportti: KP-55 - FC Santa
11.06.2017Otteluennakko: KP-55 - FC Santa
07.06.2017Vierastappio Rovaniemellä

Siirry arkistoon »